Stel je vraag aan KiKa

Vind hier het antwoord op jouw vraag. Niet gevonden wat je zocht?

Mail naar bakkenvoorkika@kika.nl en we helpen je graag!

Navigeer: Over Bakken voor KiKa Mijn actiepagina Actieondersteuning Sponsoren Over KiKa

Over Bakken voor KiKa

Hoe is Bakken voor KiKa ontstaan?
Bakken voor KiKa is een initiatief van Marleen Gerdes, zelf ruim 20 jaar werkzaam in de kinderopvang/jeugdzorg en oprichtster van de Peuterleidster Community. Vijf jaar geleden kwam zij met het idee om alle kinderopvangorganisaties in Nederland op te roepen om een maand lang in actie te komen en te gaan bakken voor KiKa. Daar werd massaal gehoor aan gegeven! Deze actie heeft inmiddels al ruim € 300.000,- opgeleverd. Dat smaakt natuurlijk naar meer!
Wanneer start de actie Bakken voor KiKa?
Maart = bakmaand voor KiKa. Gedurende deze maand komen duizenden kinderen in actie. Natuurlijk is iedereen vrij om al eerder met de actie te starten of iets langer door te gaan.
Voor welke leeftijd is de actie geschikt?
Iedereen kan meedoen met bakken voor KiKa! De activiteiten in het bakpakket zijn geschikt voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Maar je bent natuurlijk nooit te oud om aan de slag te gaan!
Mag je alleen de KiKa cupcakes bakken of ook andere baksels?
Wat jij wilt! Je mag alles bakken wat je wilt (cupcakes, koekjes, taarten, etc) en bepalen hoe de gebakjes eruit komen te zien. Samen met alle Bakkers gaan we ervoor om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen met kanker.
Hebben jullie tips hoe ik de baksels moet verkopen?
Jazeker! Bekijk hier onze pagina met o.a. tips voor het inzetten van jullie actiepagina en social media.

Mijn actiepagina

Wat kan ik doen op www.bakkenvoorkika.nl?
Op dit actieplatform van KiKa kan je eenvoudig een actiepagina aanmaken om de door jullie gebakken lekkernijen te verkopen en zo geld in te zamelen voor KiKa. Verder vind je op www.bakkenvoorkika.nl allerlei handige tips en downloads en kun je meedoen met onze fotowedstrijd.
Ga je zelf niet bakken? Dan kun je ook een actie steunen door te doneren (via iDEAL).
Hoe maak ik een actiepagina aan of doe ik mee met een team?
Klik op Start een actie. Login of maak een account aan. Vervolgens kun je kiezen of je alleen in actie komt, een nieuw team wilt starten of bij een bestaand team wil aansluiten.

Als je alleen in actie komt dan is een pagina voor jou alleen. Als je een actie organiseert met meerdere mensen is het handig om een teampagina te starten. Organiseren bekenden van jou een teamactie en hebben ze jou gevraagd om mee te doen? Dan kan jij je aansluiten bij het bestaande team.
Hoe kan KiKa mijn actie ondersteunen?
Wil je graag meer weten over hoe wij jouw actie kunnen ondersteunen met bijvoorbeeld promotiemateriaal? Stuur dan een mailtje naar bakkenvoorkika@kika.nl of bel naar 020-3458535!

Hoe pas ik mijn actiepagina of deelnemerspagina aan?
De actiepagina of deelnemerspagina kun je altijd tussentijds aanpassen. Ga naar www.bakkenvoorkika.nl en klik rechtsbovenin op 'Log in'. Zodra je bent ingelogd klik je rechtsbovenin op jouw naam en vervolgens op de betreffende actie. Je kunt nu klikken op 'Bewerk pagina'. Je kunt jouw actiepagina alleen bewerken als je bent ingelogd. Voor tips over het inrichten van je actiepagina verwijzen wij je naar deze pagina.

Let op: wanneer je je jouw naam verandert, verandert ook jouw persoonlijke link van de actiepagina én de QR code om te sponsoren verandert.
Het sponsorbedrag of de naam van een van mijn sponsors is niet zichtbaar. Hoe kan dit?
Als iemand jouw actie sponsort heeft hij of zij de keuze om de naam of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op jouw actiepagina op www.bakkenvoorkika.nl. Als je dit wilt aanpassen kan de sponsor zelf een mail sturen naar bakkenvoorkika@kika.nl met hierin de naam van de actie en de vraag om dit toch zichtbaar te maken.
Hoe kan ik mijn actie verwijderen van www.bakkenvoorkika.nl
Als je wilt dat je actie niet meer zichtbaar is op www.bakkenvoorkika.nl kun je een mail sturen naar bakkenvoorkika@kika.nl met de naam van je actie en de vraag om deze te verwijderen. Wij zorgen er dan voor dat je actie niet meer zichtbaar is op de pagina.
Hoe maak ik een blog/schrijf ik een update bij mijn actie?
Ga naar www.bakkenvoorkika.nl en klik rechtsbovenin op 'Log in'. Zodra je bent ingelogd klik je rechtsbovenin op jouw naam en vervolgens op de betreffende actie. Onder de afbeelding van jouw actiepagina klik je op 'Updates', vervolgens klik je op '+ Nieuwe update'. Hier kun je een nieuwe update plaatsen/blog schrijven.


Hoe werkt de QR-code op mijn actiepagina?
Wanneer je een actiepagina hebt aangemaakt, heb je ook een persoonlijke QR-code tot je beschikking. Handig om bijvoorbeeld op een zelfgemaakte poster of KiKa collectebus te plakken! Je kiest zelf het bedrag of laat deze open zodat jouw sponsoren zelf een bedrag kunnen kiezen. 

Zo download je jouw persoonlijke QR-code:
1. Ga naar je actiepagina.
2. Onder het opgehaalde bedrag klik je op de button ‘€ Deel sponsorverzoek’.
3. Kies voor een open of vast bedrag (je kunt ook meerdere QR-codes maken).
4. Klik op ‘Download QR-code’.
5. Je hebt nu een PNG bestand van jouw QR-code, je kunt deze bijvoorbeeld uitprinten en gebruiken op een sticker, poster of ander promotiemateriaal dat je gaat gebruiken.
 
Iedereen kan jouw QR-code eenvoudig scannen met zijn/haar telefoon door de camera te richten op de QR-code (LET OP: niet elke telefoon doet dit automatisch vanuit de camera, soms moet je eerst een app installeren). Na het scannen, kan de sponsor een bedrag invullen (bij de open QR-code) en wordt de sponsor meteen doorgelinkt naar internetbankieren. De donatie is meteen zichtbaar op jouw actiepagina.
Kan ik een factuur krijgen voor de verzendkosten?
Ja dit is zeker mogelijk. Als je een mail stuurt naar bakkenvoorkika@kika.nl met hierin de naam van de actie en de (adres)gegevens voor de factuur zorgen wij ervoor dat je de factuur toegestuurd krijgt.
Wij willen graag met meerdere locaties in actie komen, hoe gaat dat in zijn werk?
Wat leuk! Je kan ons een e-mail sturen naar bakkenvoorkika@kika.nl en dan helpen wij je graag verder. 

Actieondersteuning

Hebben jullie ook promotiemateriaal en hoe kom ik daaraan?
Ook dit jaar weer hebben we dankzij de steun van onze partners een waanzinnig bak- en activiteitenpakket samengesteld zodat jij een vliegende start maakt! Bak en versier heerlijke cupcakes, en ga aan de slag met de creatieve knutselopdrachten.

Bekijk bakpakket!

Ook hebben we ter ondersteuning van jouw bakactie voor KiKa promotiemateriaal beschikbaar. Wil je hier gebruik van maken of meer over weten? Neem dan contact met ons op, stuur een mailtje naar bakkenvoorkika@kika.nl of bel naar 020-3458535!
Kan iemand van KiKa langskomen bij mijn actie om een cheque in ontvangst te nemen?
Ja, dat kan! Een actie afronden door een vrijwilliger van KiKa uit te nodigen voor een symbolische cheque overhandiging is hartstikke leuk.  Wij horen graag uiterlijk twee weken van tevoren waar, wanneer en op welk tijdstip je de vrijwilliger zou willen uitnodigen. Op basis van deze gegevens doen wij ons uiterste best om een vrijwilliger te vinden die dan zou kunnen. De aanvraag kun je doen via bakkenvoorkika@kika.nl.

Tot slot is het ook mogelijk om een aanvraag voor een digitale overhandiging of bedankvideo bij ons in te dienen. Heb je hier interesse in? Neem dan contact op met bakkenvoorkika@kika.nl, dan bekijken we samen wat de mogelijkheden zijn.

Benieuwd hoe een digitale chequeoverhandiging gaat?

Klik hier voor een filmpje
Is het mogelijk dat er iemand van KiKa langskomt bij mijn actie om voorlichting te geven?
KiKa is een relatief kleine organisatie. Hierdoor kunnen wij helaas niet altijd komen voor het geven van voorlichting. Maar we proberen het wel! We bieden de volgende mogelijkheden aan voor voorlichting.

KiKa Klassenspel
Het KiKa Klassenspel is een interactief lesprogramma over kinderkanker en wordt gespeeld met een door KiKa getrainde gastdocent. Door middel van een korte reeks animatiefilmpjes volgen de leerlingen Sarah uit groep 6, die leukemie heeft. Zo krijgen ze meer inzicht in wat een ziek leeftijdsgenootje allemaal meemaakt, en wat dat betekent voor familie en vrienden. Daarnaast bevat het Klassenspel verdiepende video’s over kanker. Het Klassenspel kan worden aangevraagd via www.kikaklassenspel.nl.

KiKa Spreekbeurt

Of misschien wil jij zelf een spreekbeurt houden over KiKa? We hebben ook een spreekbeurtpakket beschikbaar, waarbij Sarah jou op weg helpt om straks een flitsende spreekbeurt te geven!

KiKa college
Voor middelbare scholieren hebben we een online platform over kinderkanker; KiKa College. Hierop vind je handige informatie voor het maken van je profielwerkstuk of presentatie.

Sponsoren

Wat gebeurt er met mijn donatie?
KiKa werft fondsen die ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker. Het gehele netto resultaat besteedt KiKa aan wetenschappelijk onderzoek. Het netto resultaat is het geld dat overblijft na aftrek van de kosten die gemaakt worden voor het werven van donateurs en de kosten van de organisatie. Voor meer gedetailleerde informatie kun je kijken op www.kika.nl. Hier staat alle informatie over de onderzoeken die worden gefinancierd en je kunt hier onze jaarrekeningen bekijken.
Bij mijn iDEAL betaling krijg ik het IBAN NL2 1INGB 0674773837 te zien. Klopt dat?
Dat is correct. iDEAL donaties worden voor een korte periode door iDEAL op de tussenrekening gestort IBAN NL2 1INGB 0674773837, waarna het wordt overgemaakt op ons rekeningnummer NL89 INGB 0000008118. Jouw gift komt dus absoluut op de juiste plek terecht.
Ik heb ook contant geld opgehaald voor mijn actie en wil dit graag toevoegen. Hoe kan ik dit bij mijn actie optellen?
Het beste kun je je eigen actie sponsoren en het bedrag op die manier via iDEAL overmaken. Bij de omschrijving kun je aangeven op welke manier je dit bedrag bij elkaar hebt gekregen. De donatie wordt op deze manier bij je totaalbedrag opgeteld.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties, ongeacht de hoogte, een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor KiKa. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu €0,35 voor iDeal en €0,50 voor andere transacties wordt gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring
Krijgt een sponsor het bedrag terug als ik voortijdig stop met mijn actie?
Het is helaas niet mogelijk om de sponsorbedragen terug te storten. Het sponsorgeld blijft een schenking aan KiKa.
Waarom vragen jullie sponsors naar persoonsgegevens?
Om sponsors bij eventuele fouten of onduidelijkheden te kunnen bereiken. De gegevens van sponsors worden uiteraard niet aan derden verstrekt.
Iemand wil mij sponsoren vanuit het buitenland. Hoe werkt dit?
Sponsorbedragen vanuit het buitenland kunnen overgemaakt worden op de rekening van KiKa. Hiervoor heb je een speciale IBAN en BIC-code nodig. Voor KiKa is dit:

IBAN: NL89 INGB 000 000 8118
BIC: INGB NL2A

Let op: zorg ervoor dat je bij onder vermelding van noemt dat het om KiKa gaat en de naam van de actie die je sponsort.
Stuur vervolgens een mail naar bakkenvoorkika@kika.nl. Zodra de donatie door KiKa is ontvangen tellen we dit bij op de sponsorteller van je actiepagina.
Ik wil graag sponsoren als bedrijf. Is het ook mogelijk om een factuur te ontvangen?
Ja dit is zeker mogelijk. Als je een mail stuurt naar bakkenvoorkika@kika.nl met hierin de naam van de actie die je wilt sponsoren, het bedrag dat je wilt sponsoren en de (adres)gegevens voor de factuur zorgen wij ervoor dat je de factuur toegestuurd krijgt.
Mijn (bedrijfs)naam, de boodschap en/of het sponsorbedrag is wel/niet zichtbaar. Hoe pas ik dit aan?
Als je een actie sponsort heb je de keuze om de naam, de boodschap en/of het sponsorbedrag niet zichtbaar te laten zijn op de actiepagina. Als je dit wilt aanpassen kan je een mail sturen naar bakkenvoorkika@kika.nl met hierin de naam van de actie en de vraag om dit toch zichtbaar te maken.  

Over KiKa en Bakken voor KiKa

Heeft KiKa een CBF keurmerk?
KiKa heeft sinds april 2010 het CBF Keurmerk. Dit keurmerk is ingesteld door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) en wordt na een strenge beoordeling toegekend aan fondsenwervende organisaties die zich op een verantwoorde wijze bezig houden met het inzamelen van geld voor het goede doel. Stichting Kinderen Kankervrij voldoet ruimschoots aan de normen van het CBF.

Contact


Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa)
Olympisch Stadion 11
1076 DE Amsterdam
Postbus 76175
1070 ED Amsterdam

Telefoon : 020-3458535 (kantooruren)
E-mail : bakkenvoorkika@kika.nl

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen